The right stuff

Onlangs werden we bij Audiochef benaderd door een nieuwe klant die alles wilde weten over de apparatuur en software die we hadden. Aan de ene kant is dat begrijpelijk want je wilt natuurlijk weten of er met degelijke spullen wordt werkt. Er schuilt echter ook een denkfout in.

Wanneer er hoogwaardige apparatuur wordt gebruikt zou dat moeten betekenen dat er ook een hoogwaardig eindproduct wordt geleverd. Betekent dat dan automatisch dat iemand die minder goeie spullen heeft ook mindere kwaliteit levert? Niet persé. De spullen die je gebruikt zeggen niks over hoe handig of creatief je ermee omgaat. De meest belangrijke factor blijft simpelweg een goed stel oren, kennis van zaken en een creatieve geest. Iemand met de beste en duurste apparatuur kan nog steeds een slecht eindproduct leveren wanneer men die tools niet goed gebruikt.

Bij Audiochef werken we ook met hoogwaardige spullen. Maar dat is niet iets waar we mee te koop lopen. Wat wij (en hopelijk ook de klanten) belangrijk vinden is hóe we dat gereedschap gebruiken. Het is slechts een middel om datgene wat we in ons hoofd horen, te vertalen naar een geweldig eindresultaat. Dáárin zit voor ons de uitdaging. En dan zal het een klant verder worst wezen of we microfoon X of Y hebben gebruikt.